Real Noorderwijk verloor de topper tegen Leopoldsburg met 3-5. Real Noorderwijk voetbalde erg sterk maar ging na een doodschop op Khalid de boot in.

Real Noorderwijk   -   ZVC Leopoldsburg  3  -  5
 

Doodschop op Khalid nekt sterke thuisploeg

 
Noorderwijk wilde winnen van Leopoldsburg de onverwachte leider in 2e nationale. En de Limburgers hebben niet alleen een zeer rijk zaalvoetbalverleden maar op dit moment ook een uitstekend team. Kapitein Vermeiren is de leider, een slimme, fijne voetballer, Putzeys op de flanken een offensieve topper, maar het was youngster Verheyen (slechts 23) die de wedstrijd deed kantelen.

Eerst door tot drie maal toe voor dood te gaan liggen op het veld zonder dat er ook maar iets aan de hand was, nadien trapt hij tot tweemaal toe doodleuk een penalty binnen om ver in de tweede helft de Noorderwijkse topschutter Aitsalah Khalid van het veld te trappen, langs achter en met zijn twee voeten vooruit. Zelden dergelijke fout gezien in het zaalvoetbal en meteen ook het einde van een sterk Real.

In de eerste helft had Plompen zijn ploeg op 1 – 0 gezet en kregen de Noorderwijkenaars kans op kans maar ze werden niet afgemaakt. De snelle tegenprikken van Leopoldsburg waren gevaarlijk en Vermeiren trapte van ver op doel na een misverstand in de thuisdefensie, meteen ook 1 – 1. Maar Noorderwijk was niet van streek, speelde een sterke eerste helft en bleef de kansen opstapelen. Nelson De Kok, sterk vorige vrijdag, bracht zijn team op 2 – 1. Verdiende voorsprong maar te weinig voor het geleverde spel. In de laatste minuut van een schitterende eerste helft kreeg Leopoldsburg twee tienmetertrappen, de eerste pakte Witvrouwen, de tweede werd door Verheyen keurig binnen getrapt. Slechts 2 – 2 aan de pauze.

Na de rust zagen we een veel sterker Leopoldsburg, een ploeg die niet zomaar op kop staat, de Berkemussen hadden het lastig, de vermoeidheid van een sterke eerste helft liet zich voelen en er werden teveel onnodige fouten gemaakt. En toen kwam duivel Verheyen op de proppen, eerst ging nog eens voor dood liggen hoewel geen Noordewijkenaar nog maar in de buurt was, comedia del arte, twee minuten later stond hij terug op het veld mocht opnieuw een tienmetertrap nemen (2 – 3) en trapte een minuutje later Khalid van het veld, onmiddellijk  rood (donkerrood) en de Noorderwijkse spits waarschijnlijk voor meerdere weken de lappenmand in.

En toen was het over, Een geschrokken thuisploeg liet tegen vier spelers nog tegenscoren via Cosemans (vierde tienmetertrap en 2 – 4). Kapitein Hermans bracht nog even spanning in de wedstrijd ( 3 – 4 ) maar opnieuw Cosemans  zorgde voor de 3 – 5 en de overwinning was binnen. Leopoldsburg is een sterk team en heeft dergelijke vuile streken met Verheyen in de hoofdrol niet nodig. De Limburgers voelen zich vaak bekocht door de scheidsrechters, nu blijkt waarom, een coach naast het veld die de harde woorden niet schuwt en vooral ettertje Verheyen horen niet thuis in het zaalvoetbal. Hopelijk moet speler Verheyen even lang van de velden blijven als slachtoffer Khalid.
 
Real Noorderwijk moet nu de volgende weken punten halen om de aansluiting met de top niet te verliezen. Volgende week naar Eisden en over veertien dagen tegen de enige ploeg die dit seizoen nog niet verloor Meeuwen.
 
Real Noorderwijk speelde met: Van den Eynde, De kok, Witvrouwen, Khalid, Hermans, Wagemans, Plompen Michiels en Bomboi.
Doelpuntenmaker  Plompen, De Kok, Hermans
 
 
Volgende wedstrijden in de Mixx
 
 
25/11/2011 21:15   REAL NOORDERWIJK                     -              ZVK Meeuwen
 
(Nu al noteren “Beker van België”)
 
23/12/2011 21:15   REAL NOORDERWIJK                     -              Futsal Topsport Antwerpen